Laikantis sveikos mitybos principų, svarbu žinoti ką ir kada valgai. Lengva valgyti namuose gamintą maistą, kurį pasiruošėte patys. Tačiau ką daryti kai valgote ne namuose?
Dalinamės 5 paprastais patarimais, kaip išsirinkti patiekalą restorane, kad išlaikyti jūsų sveikos mitybos strategiją.
Restorane neapsiribokite tik kokiu nors konkrečiu būdu paruoštu maistu. Daugelyje įstaigų galite paprašyti iškepti pasirinktą patiekalą kažkaip kitaip arba nepridėti jokių ingredientų. Nepamirškite: jūs mokate už pietus ir nusipelnėte valgyti tai, ko tikrai norite 🙂
Norėdami būti tikri dėl užsakymo, paprašykite padavėjo:
- detaliai apibūdintų patiekalą, dėl kurio abejojate;
- pateikti aprašymą, kuriame surašytas patiekalų kaloringumas ir maistinė vertė;
- sužinokite, ar yra mažai neriebių ir mažą kiekį druskos turinčių patiekalų;
- pakeiskite garnyrą su dideliu riebalų kiekiu (pvz. keptomis bulvėmis) į nedidelę salotų, šviežių daržovių ar vaisių porciją;
- ant lėkštės krašto padėkite padažą, sviestą arba tiesiog jų nedėkite.
Turbūt nežinojote, kad dviejuose šaukštuose salotų užpilo gali būti 18 g riebalų ir 150 kcal. Turėkite tai omenyje kitą kartą užsakydami. Raskite neriebų padažą arba paprasčiausiai jo išvis nenaudokite.
Na, o jeigu norite tiesiog sveikai valgyti ir restoranų maistas jums nesvarbus, pasirinkite Fitnetfood gaminamus patiekalus. Juose visos maistingosios medžiagos pateikiamos proporcingai, išlaikant riebalų, angliavandenių ir baltymų santykį.
Toks maistas tinkamas ir lieknėjantiems, sportuojantiems ar tiesiog norintiems sveikai gyventi.
Maistą pristatome ne tik į namus, tačiau ir ofisą. Tereikia tik sutarti detales 🙂
-
For vegans, no weekends23,99€ – 539,80€
-
Sportuojantiems planas be savaitgalių (visavalgiams ir pesketarams)33,00€ – 600,00€
-
Standartinis planas be savaitgalių (visavalgiams ir pesketarams)25,90€ – 440,00€