Vadovaujantis nuo 2014 m. gruodžio 13 d. įsigaliojusio 2011 m. spalio 25 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (ES) Nr. 1169/2011 dėl informacijos apie maistą teikimo vartotojams <…> nuostatomis ženklinant fasuotus maisto produktus visas alergiją ar netoleravimą sukeliančias medžiagas ir produktus ar pagalbines perdirbimo medžiagas, ar medžiagas, gautas iš toliau išvardytų medžiagų arba produktų, sukeliančių alergijas ar netoleravimą, naudojamus gaminant ar ruošiant maisto produktą ir išliekančias galutiniame produkte, nors ir pakitusiu pavidalu žemiau pateikiame sąrašą alergenų.
- Gliteno turintys javai (t. y. kviečiai, rugiai, miežiai, avižos, spelta, kamut arba jų sukryžmintos atmainos) ir jų produktai;
- Vėžiagyviai ir jų produktai;
- Kiaušiniai ir jų produktai;
- Žuvis ir jos produktai;
- Žemės riešutai ir jų produktai;
- Sojų pupelės ir jų produktai;
- Pienas ir jo produktai (įskaitant laktozę);
- Riešutai, t. y. migdolai (Amygdalus communis L.), lazdynų riešutai (Corylus avellana), graikiniai riešutai (Juglans regia), anakardžiai (Anakardium occidentale), karijos (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), bertoletijos (Bertholletia excelsa), pistacijos (Pistacia vera), makadamijos ir Kvinslendo riešutai (Macadamia ternifolia) bei jų produktai;
- Salierai ir jų produktai;
- Garstyčios ir jų produktai;
- Sezamų sėklos ir jų produktai;
- Sieros dioksidas ir sulfitai, kurių koncentracija didesnė kaip 10 mg/kg arba 10 mg/l, išreikšti kaip SO2“.
- Lubinai ir jų produktai;
- Moliuskai ir jų produktai;